Saya Siti Nazifatun dari kelas HM112 A1
pertama skali ,saya nak cerita tentang latar belakang keluarga
saya..saya anak yang bongsu daripada 10 orang adik beradik..dan saya seorang
sahaja dlm kluarga yg berpeluang dpt belajar di uitm..maka, saya tak akan
sia-sia kan peluang yg saya dapat ni untuk belajar bersungguh2..saya nak cuba
buktikan saya boleh capai kejayaan dan buat kluarga saya bangga..saya nak
menyenangkan kedua ibu bapa juga adik yang banyak menolong saya untuk sambung
blaja..jasa mereka terlalu banyak untuk saya, dan mungkin saya tak dapat
membalasnya..
mula- mula saya dapat tawaran kos perkhidmatan makanan ni, saya memang tak tahu belajar tentang apa..tapi, bila dah belajar sikit..walaupun tak sampai sebulan la kan..hehe, seronok juga la..sebab belajar pasal kebersihan dalam penyediaan makanan..sebab dan akibat tak jaga kebersihan makanan..oleh itu, setiap pelajar yg mengambil kos dalam fakulti hotel wajib kene mengambil suntikan typhod untuk mengelakan penyebaran penyakit..
mula- mula saya dapat tawaran kos perkhidmatan makanan ni, saya memang tak tahu belajar tentang apa..tapi, bila dah belajar sikit..walaupun tak sampai sebulan la kan..hehe, seronok juga la..sebab belajar pasal kebersihan dalam penyediaan makanan..sebab dan akibat tak jaga kebersihan makanan..oleh itu, setiap pelajar yg mengambil kos dalam fakulti hotel wajib kene mengambil suntikan typhod untuk mengelakan penyebaran penyakit..
bukan tu sje, sebenarnya ade juga belajar hospitality, food hygien,
profesional cooking, food studies. Selain tu, subjek english, mandarin dan juga
tak lupa agama semestinya ada..
sekian dari saya, saya berharap agar dapat belajar dgn bersungguh2
walaupun saya tidak berapa mahir dalam penggunaan bahasa english..walaupun saya
tahu uitm amat mementingkan bahasa english..jadi saya akan cube belajar sebaik
mungkin untuk perbaiki english saya..
akhir kata dari saya, sekiranya ada kata2 yang tidak
menyenangkan..saya mohon ampun dan maaf..saya harap madam enjoy mendengar
nye😄😄
assalamualaikum🌷
By
Siti Nazifatun binti Rosnin
No comments:
Post a Comment